آقایان چگونه از اضطراب و افسردگی همسرشان در بارداری جلوگیری کنند
06-04-1395
کارگاه موانع ارتباط با نوجوانان
06-04-1395

تعریف کیفیت زندگی و اهمیت بهبود کیفیت زندگی

تعریف کیفیت زندگی و اهمیت بهبود کیفیت زندگی

تعریف کیفیت زندگی و اهمیت بهبود کیفیت زندگی

تعریف کیفیت زندگی و اهمیت بهبود کیفیت زندگی

این واژه در سال 1920 برای اولین بار توسط پیگو در کتاب اقتصاد ورفاه مطرح شد ودر 1960 الکینگتن در مقاله ای درمورد مسئولیت های پزشکی در ارتباط با بیماران کلیوی تحت پیوند کلیه ،به اهمیت کیفیت زندگی توجه نمود.

از نگاه سازمان بهداشت جهانی ، کیفیت زندگی ،پندارهای فرد از وضعیت زندگی اش با توجه به فرهنگ ونظام ارزشی که در آن زیست می کند وارتباط این دریافت ها با اهداف ،انتظارات ،استانداردها واولویت های مورد نظر است .

کیفیت زندگی شامل موارد زیر است :

1- اجتماعی : استفاده از کمک های جامعه ،لیستهای انتظار برای مسکن عمومی و…

2-سلامتی : تولد نوزادان کم وزن ،افراد مسن در انتظار برای قرار دادن در مکان های مراقبت طولانی مدت و…

3-اقتصادی : تعداد مردم بیکار ،تعداد کارکنان ،ورشکستگی و.

4- محیط زیست : ساعات متوسط کیفیت هوای زیست محیطی ،انحراف دادن از دفن زباله به جعبه های آبی.

ضرورت بهبود کیفیت زندگی :

در دنیای امروز ،نه فقط کمیت زندگی ، بلکه کیفیت زندگی وارزیابی که فرد از زندگیش دارد ، ارزش زیادی پیدا کرده است ،چرا که میزان لذتی که فرد از زندگی می بردومیزان رضایتی که از زندگی دارد مهمترین فرصت را برای داشتن یک زندگی شاد به او می دهد.

هدف متخصصان بالینی در قرن اخیر ، یاری رساندن به دیگران جهت غلبه یافتن بر دردها ورنج هایشان بود .اگرچه این هدف درخور تحسین است ، اما برطرف کردن رنج ودرد کافی نیست .به مراجعان باید کمک کرد تا توانمندی های خود را نشان داده ومنابع شخصی ونقاط قوت جدید خود را کشف کنند .روان شناسان بالینی در موقعیت عالی برای کمک کردن به دیگران هستند تا در مقیاس کیفیت زندگی از اعداد منفی به صفر وسپس به سوی دامنه های مثبت حرکت کنند.

ارکان رویکرد بهبود کیفیت زندگی :

1-غنای درونی:

     یعنی فرد پس از مراقبت از خویشتن به گونه ای خردمندانه ،دوستانه ،دلسوزانه وهمه جانبه احساس عمیق آرامش ،نشاط ،تمرکز ،مهربانی وآمادگی برای مواجه شدن با چالش های روزانه ی زندگی را کسب کند .غنای درونی یعنی این که وقتی افراد تمام سعی خود را برای خاطر خودشان به کار می گیرند ،بیشتر می توانند برای دیگران وفعالیت های دیگر ،در دسترس باشند .

2- کیفیت زمان :

    فرصت تنها ماندن برای افراد ضروری است .آن هاباید در مکان های آرام وبدون سروصدا ،درخود آرامش وتمرکز ایجاد کنند واحساسات ،اهداف وارزش های خود را لمس کنند .

   برای کارهای روزانه ی خودونیز حل وکنترل مسائل شخصی برنامه ریزی داشته باشند.در برنامه ی کیفیت زمان ،به منظور آرام شدن وآگاهی یافتن کامل از افکار واحساسات فردی ،شروع کردن با تمرین های متداول آرامش مفید است .با روشن کردن شمع ،دوش گرم گرفتن ،نواختن موسیقی ملایم ،دعا ومراقبه این آرامش به دست خواهد آمد.

   3- معنایابی :

   همه ی انسان ها درمورد مهم ترین مسائل زندگی وچگونگی زندگی کردن هم در حال حاضر وهم در آینده ، به بینش ونگرشی نیازمندند.این نگرش هم به افراد مذهبی وهم به افراد غیر مذهبی در پاسخ به این پرسش که معنا یا هدف زندگی چیست ؟کمک می کند.این اهداف وارزش ها درایجاد مفهومی از امنیت وشادمانی ضروری است .رویکرد بهبود کیفیت زندگی اهداف وارزش ها را باورهایی درباره ی مهم ترین مسائل زندگی وچگونگی زیستن ،هم در حال حاضر وهم درآینده می داند.

 

نوشته شده توسط: علیرضا صدیق منش، روانشناس و مشاور

[su_button url=”http://sedighmanesh.com/%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d8%a8%d8%a7%d8%b7-%d8%a8%d8%a7-%d9%85%d9%86/” target=”blank” style=”stroked” size=”10″ radius=”10″ icon=”icon: phone

 

 

علیرضا صدیق منش
علیرضا صدیق منش
خانه توانمندسازی صدیق منش ، بنیان گذار علیرضا صدیق منش ، روانشناس مثبت نگر ، توانمندسازی فردی ، رابطه عاطفی ، والدین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *