رابطه خوب از خودت شروع می شه اگر به هر شکلی این صفحه رو می خونی بدون بدون اتفاقی نیست.
از خودت بپرس : قراره چی یاد بگیرم؟ قراره چه تغییری کنم؟
رابطه بهتر، بهتر شدن و بهتر ماندن نام بسته صوتی آموزشی است که بهت کمک می کنه از زندگی و رابطه ات لذت ببری. حالا چطوری؟ در ویدئو و مطلب زیر مفصل توضیح دادم.
اما مشکل از زمانی شروع می شه که انسان ها حتی از افکار منفی و مخربی که در سر دارند هم آگاه نیستند، چه برسه به اینکه با آن مقابله کنند و مانع ویران شدن زندگی شان شوند.
به زبان ساده تر، پرورش افکار منفی و غرق شدن در آن برای عده خاصی تبدیل به یک عادت شده است و از انجام ندادن آن در کوتاه مدت رنج خواهند کشید. اما راهی هم برای مقابله با آن وجود دارد !
برای شروع جلوگیری از رسوخ افکار منفی در ذهن انسان و تبدیل به نتایج ملموس زندگی، ابتدا باید آنها را شناسایی کنید.
بر اساس نظریه آلبرت الیس روانشناس مشهور آمریکایی (۲۰۰۷ – ۱۹۱۳)، واکنش های رفتاری انسان در نتیجه باورهای اوست.
او شکل گیری چنین فرایندی را بصورت خاص تحت عنوان ABC ترسیم نمود.
A رویداد فعال کننده و یا برانگیزاننده، B باورهای ذهنی، و C پیامد، عکس العمل و واکنش است.
(به شکل زیر نگاه کنید)
اما آلبرت الیس در مطالعات خود متوجه شد که بین رفتارهای مشابه و رویدادهای مربوطه، عامل سومی به عنوان واسطه وجود دارد که مداخله گرست. او این عامل را باورهای ذهنی نامید.
او این نظریه را مطرح کرد که رفتار و واکنش های ما هیچ گاه بطور مستقیم در اثر رویدادها و موقعیت های مربوطه ایجاد نمی شود، بلکه این رویدادها در وهله نخست در مغز پردازش و تجزیه و تحلیل می شوند. مغز آنگونه که از طریق نظام باورها و نحوه تعبیر و تفسیر خود نتیجه گیری می کند رفتار و برانگیختگی را هدایت می کند.
الیس علاوه بر اینها به این نکته هم اشاره میکند که ما اگر دائماً خودمان را به خاطر اشتباهات و خطاهایی که «فکر میکنیم» انجام دادهایم نکوهش کنیم، جرأت ریسک کردن و پذیرش تجربه های جدید را از دست خواهیم داد.
همچنین در نکوهش دیگران، ممکن است نتوانیم به خوبی «رفتار فرد» را از «خود فرد» تفکیک کنیم و در حالی که قصد سرزنش رفتار آنها را داریم، به خودشان و عزت نفس آنها لطمه بزنیم.
الیس در پایان بر این نکته هم تأکید میکند که نبخشیدن دیگران به تدریج ما را در بخشیدن خودمان هم ضعیف میکند و تبعات این امر، میتواند بسیار سنگین باشد.
یادمون باشه صرف نظر از اینکه استدلالهای الیس چقدر منطقی و محکم است یا اینکه آیا باورها و نکاتی که او انتخاب کرده، واقعاً مهمترین باورهای مخرب هستند یا نه، باید به خاطر داشته باشیم که ارزش کار الیس و همفکران او در این است که در دوران رواج رفتارگرایی و روانتحلیلگری، به جای نگاه به رویدادهای گذشته، میکوشند باورهای امروز فرد را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
آیا شواهد و پژوهش ها کارایی این روش را تایید می کنند؟
بله، تقریبا دو هزار آزمایش توسط رفتار درمانگرهای عقلانی هیجانی و محققان دیگر صورت گرفته است تا مشخص شود مردم چرا به به باورهای منطقی و غیر منطقی(معقول یا نامعقول) روی می آورند.
تقریبا همه این آزمایش ها نشان داده اند کسانی که باورهای نامعقول بیشتری دارند و شدید تر به آن پایبند هستند از لحاظ هیجانی و رفتاری اختلال و پریشانی بیشتری دارند.
بیش از دویست تحقیق منتشر شده نیز نشان می دهند که تبدیل باورهای نامعقول به باورهای منطقی و معقول باعث می شود مراجعان مشکل دار بهبود یابند.
در این بسته آموزشی سعی کردم تا در کنار توجه به کیفیت محصول، مطالب کاملا علمی را بصورت روان و قابل درک بیان کنم.
چندین سال کار آموزشی در بهترین دانشگاه های ایران از جمله دانشگاه شهید بهشتی، علوم بهزیستی و توانبخشی و … همچنین فعالیت در کنار اساتید برجسته ایران در کلینیک های معتبر و ساعتها کار درمانی باعث شد جهت بالا بردن کیفیت زندگی هم زبانانم بسته های آموزشی صوتی را تولید و منتشر کنم.
امید است به یاری هم بتوانیم بهتر زندگی کنیم و نسل بهتری پرورش دهیم.
من علیرضا صدیق منش هستم.
در این بسته آموزشی با استفاده از رویکرد شناختی-رفتاری و روانشناسی مثبت مطالب آموزشی مفید و کاربردی مطرح شده است.
(باورهای غیرمنطقی خود رو بشناس):
(رابطه خوب و صمیمانه):
نمونه پادکست آموزشی:
اگر این بسته رو خریدی و خواستی این پادکست ها رو به کسی بدی یادت نره که هر فردی باید بصورت شخصی به این جمع بندی برسه که برای تغییر وقت و هزینه صرف کنه. بنابراین ممکنه با این کار تو، این بسته براش کارایی نداشته باشه.
اما باز هم اگر این تصمیم رو داشتی ازت خواهش میکنم اول خودت کل بسته رو کامل گوش کنی بعد پادکست های 1 تا 6 رو براش بفرست. من با این موضوع مشکلی ندارم! شاید این کار اثر بهتری داشته باشه و خودش برای داشتن بسته اقدام کنه.
برات بهترین ها رو آرزو می کنم بدون اینکه بشناسمت.
علیرضا صدیق منش، روانشناس مثبت نگر